Lidt om os / Et historisk tilbageblik

Et historisk tilbageblik

Lidt historie fra MC-SUSå

 

MC Suså er en motorcykelklub på snart 40 år

MC Suså blev startet i 1976. I årene omkring dette tidspunkt, blev det generelle billede af motorcyklister skabt af grupper som De vilde engle og de, der var værre. Samtidig etablerede en del almindelige motorcyklister klubber, hvis primære formål var at dyrke den fælles interesse for motorcykler og som kunne danne modvægt til den almene opfattelse af motorcyklister i omverdenen.

I 1977 fik MC Suså sit klubhus. Vi lejede en gammel svinestald på Skallegården i Sipperup (nu Stenstrup), som blev totalt renoveret og indrettet med værksted, bar o.s.v. Huset er senere blevet istandsat løbende og der er blandt andet bygget nyt køkken, ny bar og isat nye vinduer.

Klubhuset som det så ud da det var "nyt"...

 

mc suså

1979 blev året, hvor en god tradition startede. En gang årligt holder MC Suså åbent Hus. Det er gennem årene blevet et populært tilløbsstykke for Næstved-borgerne. Dette arrangement er medvirkende til, at MC Suså har et godt ry i lokalsamfundet. Der kommer sædvanligvis omkring 500 gæster, mellem 2 og 75 år, den eftermiddag. Åbent hus er de sidste mange år blevet afholdt på Kr. Himmelfarts dag, og har med tiden udviklet sig, så mange motorcyklister fra nær og fjern også finder vej.

Udover vore egne arrangementer, der blandt andet omfatter Vintertræf, Åbent hus, Oktoberfest, diverse andreFester, Fællesture til Bakken, Klubture til træf i ind- og udland, har vi gennem årene også deltaget i andre udadvendte arrangementer. Blandt andet var vi i nogle år, i samarbejde med Hjerteforeningens Børneklub, med til at lave arrangementer i Næstved, hvor børnene kunne prøve en tur bag på motorcykel. Det var et meget populært tiltag, der blev stoppet, da Hjerteforeningens lokalafdeling ikke længere magtede opgaven. Vi har også været repræsenteret på Troldefestivalen og ved Næstved Festuge.

Klubben er medlem af Danske Motorcyklisters Råd (DMC), der udover at være motorcyklisternes talerør i forhold til Christiansborg og EU, også arrangerer bl.a. kørekurser, for at skabe bedre Mc-trafikanter. Som medlem af Mc Suså, kan man gratis deltage i kørekurserne, der arrangeres af DMC, ligesom klubben i en årrække var leveringsdygtig med instruktører.

Klubben har oplevet både op-og nedgangstider som alle andre, men har de sidste mange år ligge på mellem 25 og 30 medlemmer.

 

webmaster : Mus